Novosti
Održan okrugli sto ˝Svjedok u procesu svjedočenja ratnom zločinu“

Održan okrugli sto ˝Svjedok u procesu svjedočenja ratnom zločinu“
Dana 16.12.2009. u organizaciji UHD „Prijateljice“ Tuzla, a uz finansijsku podršku OSCE-a, održan je okrugli sto na temu „Svjedok u procesu svjedočenja ratnom zločinu“.


altCilj je bio animirati nadležne i kompetentne, te formirati mrežu aktera za pružanje psiho-socijalne podrške svjedocima, koju čine relevantne institucije i javne organizacije, kao i nevladine organizacije. Učešće na okruglom stolu su uzeli predstavnici OSCE-a, Tužilaštva TK, Okružnog javnog Tužilaštva Bijeljina, Udruženja porodica nestalih iz Srebrenice, Tuzle, Zvornika, Zavoda za zdravstveno osiguranje TK, Doma zdravlja Sapna, Psihijatrijske klinike Tuzla (Solina), Centra za socijalni rad Tuzla i nevladinih organizacija


Pročitaj više...
 
Seminar u Neumu

U Neumu je održana Naučna konferencija „Kvalitet socijalnog rada u Bosni i Hercegovini „

U Neumu je u u Hotelu „Zenit“  od 22.do 24.oktobra 2009. godine  u  organizaciji Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banja Luci i Fakulteta društvenih nauka Univerziteta  Geteborg,  održana naučna Konferencija na temu „Kvalitet socijalnog rada u Bosni i Hercegovini , uloga i značaj supervizije i menadžmenta“.,

Pročitaj više...
 
Edukativni seminar „Nasilje u porodici -prevencija kroz multidisciplinarnu saradnju“


U organizaciji  Udruženja građana  „Vive žene“ u aprilu i oktobru  na Zlači su održani  edukativni seminari na temu „Nasilje u porodici“-prevencija kroz multidisciplinarnu saradnju“  .Seminaru su prisustvovali  socijalni radnici  i pedegaog-psiholog iz Centra za socijalni rad Tuzla i svi su uspješno  završili edukaciju.

Na oba  dijela seminara su prisustvovali predstavnici centara za socijalni rad sa područja Tuzlanskog kantona, predstavnici policijskih uprava , zdravstvenih institucija.Nažalost , seminaru se nisu odazvali predstavnici pravosudnih organa i predstavnici medija.

Pročitaj više...
 
50 godina uspješnog rada Centra za socijalni rad Tuzla

Povodom obilježavanja 50 godina postojanja i rada JU "Centar za socijalni rad" Tuzla i useljenja u adaptiranu zgradu koja se nalazi u Slavinovićima, danas je održana konferencija za medije.

alt- U Centar za socijalni rad slivaju se svi problemi osoba koji se nađu u socijalnoj potrebi, rekla je predsjedavajuća Općinskog vijeća Nada Mladina, čestitajući ovaj važni jubilej. Pomoćnica načelnika za opću upravu, društvene djelatnosti i povratak, Esma Ibrišimović, također se pridružila čestikama te rekla da će 50 godina postojanja i rada Centra za socijalni rad biti proslavljeno radno.

A koliko posla za socijalne radnike ima dovoljno govore podaci koje je izložila direktorica Centra, Sonja Brčinović.

- Centar za socijalni rad Tuzla osnovan je Odlukom Narodnog odbora opštine Tuzla 30. marta 1959. godine, a sa radom je počeo u aprilu iste godine. Ove godine navršava se 50 godina postojanja i rada ustanove koja je cijelo vrijeme svog postojanja bila posljednja zaštita od ekstremnog siromaštva za najugroženije kategorije stanovništa, između ostalog rekla je direktorica Centra Brčinović.

Pročitaj više...
 
« PočetakPregled12SljedećiKraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL